В Україні з'являться стипендії на честь наймолодших героїв Небесної Сотні

Петро Порошенко доручив створити в Україні іменні стипендії на честь наймолодших Героїв Небесної Сотні Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Юрія Поправки, Романа Гурика і Дмитра Максимова

Про це у своєму Twitter повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"Президент доручив уряду встановити іменні стипендії на честь наймолодших Героїв Небесної Сотні Н.Войтовича, Ю.Поправки, У.Голоднюка, Р.Гурика, Д.Максимова", - йдеться в повідомленні.

Устим Голоднюк, 19 років. Родом з Тернопільщини. Загинув 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову, отриманого біля верхнього виходу станції метро «Хрещатик», що на Інститутській. Герой України. 

Назарій Войтович, 17 років. Родом з Тернопільщини. Загинув 20 лютого 2014 року, теж на Інститутській внаслідок вогнепального поранення в голову. Герой України. 

Юрій Поправка, 18 років. Родом з Київщини. Учасник Революції гідності. Загинув у квітні 2014 року, перебуваючи у полоні в окупованому Слов’янську. Герой України. 

Роман Гурик, 19 років. З Івано-Франківська. Загинув 20 лютого 2014 року в центрі Києва від пострілу снайпера у голову. Герой України. 

Дмитро Максимов, 19 років. З Києва. Загинув 19 лютого 2014 року від поранень, отриманих внаслідок вибуху бойової гранати, кинутої міліцією під час штурму протестувальників на Майдані Незалежності. Герой України.