Вживання десяти порцій овочів та фруктів продовжує життя, - вчені

Науковці вважають, що вживання десяти порцій овочів та фруктів допоможе продовжити життя

Про це повідомляє ВВС.

Дотримання рекомендацій вчених з Імперського коледжу в Лондоні може врятувати 7,8 млн передчасних смертей. Одна порція - приблизно 80 грам. Стільки важить невеликий банан, груша або три чайні ложки шпинату або гороху. Головне, на думку вчених, вживати якомога більше фруктів та овочів. 

200 грам овочів та фруктів допомагають знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань - на 13%, раку - на 4% і на 15% зменшити ризик передчасної смерті. 

800 грам допоможуть уникнути смерті від серцево-судинних захворювань на 28%, від раку на 13% і передчасну смерть знизити на 31%.

Вчені провели 95 досліджень на основі харчових звичок 22 млн людей. Науковці назвали також найпоширеніші овочі та фрукти, які допоможуть знизити ризик розвитку та появи деяких захворювань.

Для уникнення ризку раку необхідно вживати зелені та жовті овочі (наприклад, шпинат і перець хрестоцвіті рослини (на зразок цвітної капусти). Для уникнення захворювань серцево-судинної хвороби треба вживати яблука, груші, цитрусові, салати і хрестоцвіті овочі.

До того ж овочі та фрукти допомагають знизити рівень холестерину, кровяний тиск, зміцнюють імунну систему.