Геращенко розповів, навіщо Савченко їздила до терористів

Щодо Савченко має бути складено адмінпротокол за незаконний перетин лінії розмежування


Про це заявив народний депутат України Антон Геращенко.

"Справжня мета поїздки, поставлена швидше за все її кураторами, була незаконно перетнути лінію розмежування поза визначеними законом контрольно-пропускними пунктами, а значить, показати, що за бажання, будь-хто може проїхати на тимчасово окуповану територію через позиції українських Збройних сил, минаючи КПП, на яких відбувається облік і контроль осіб і транспортних засобів, що в'їжджають/виїжджають з цієї території", - написав він.

Геращенко вважає, що суд повинен визнати Савченко порушником порядку.

"Цей факт не повинен залишитися безкарним як для Надії Савченко, так і осіб, які супроводжували її! Щодо них повинні бути складені протоколи про адміністративне правопорушення - незаконний перетин лінії розмежування", - стверджує депутат.

Він також, заявив, що якщо Савченко перетнула на автомобілі, по полях, лінію розмежування, то це можуть зробити інші і перевезти на окуповану територію, наприклад, вибухівку, зброю, наркотики або гроші на фінансування тероризму.

"Про те, що Надія Савченко і супроводжуючі її особи вже переправили на окуповану територію Донбасу насправді в цей раз, ми вже ніколи не дізнаємося ...", - додав Геращенко.