У Киргизстані затримали лідера опозиції

У неділю, 26 лютого, державна служба безпеки Киргизстану затримала лідера опозиції Омурбека Текебаєва у зв’язку зі звинуваченням у корупції і шахрайстві

Про це повідомляє Reuters.

Через затримання опозиціонер може бути усунутий від участі у президентських виборах країни, які пройдуть 19 листопада 2017 року.

Як повідомляється, опозиціонера Текебаєва затримали в аеропорту по прильоту з Туреччини. Генпрокуратура заявила, що підозрює Текебаєва в отриманні хабара в розмірі $1 мільйон від російського інвестора в 2010 році, пообіцявши йому допомогу в отриманні контролю над місцевою телекомунікаційною компанією.

У фракції Текембаева Ата-Мекен заперечили причетність свого лідера до корупційних оборудок та заявивили, що мають намір висунути його кандидатуру на президентських виборах.

Відомо, що відповідно до Конституції Киргизької Республіки нинішній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв не може балотуватися на цьогорічних виборах. Однак нещодавно у парламенті прийняли пакет поправок, які значно збільшують повноваження прем'єр-міністра.

У зв’язку з цим з’явилися чутки, що Атамбаєв може стати головою виконавчої влади або призначити свого "фігуранта" на цю посаду. Сам Атамбаєв заперечує наявність таких планів.