Порошенко закликав ввести санкції щодо причетних до "віджатих" заводів

Президент України Петро Порошенко закликав запровадити санкції проти причетних до конфіскації українських заводів в окупованому Донбасі

Про це він сказав на зустрічі з міністрами закордонних справ Польщі та Британії, передає прес-центр глави держави.

"У мене буде окреме прохання, щоб ті, хто сьогодні вступить в так звану власність конфіскованих активів, до них обов’язково спільно були застосовані санкції за порушення міжнародного і українського законодавства", - наголосив президент.

Порошенко нагадав, що під час Мюнхенської конференції Президент Росії Володими Путін ухвалив рішення про визнання документів, виданих "ДНР/ЛНР".

"Відбулося ще одне брутальне і жахливе порушення міжнародного права – були де-факто Росією конфісковані українські державні та приватні активи, які розташовані на окупованій території. І це є ще одним свідченням факту окупації РФ сходу України", - сказав президент.

Президент додав, що це відбувається на фоні фактичного введення цих територій в "рубльову зону", постачання газу та електроенергії із Росії, введення бюджетних прямих трансфертів.

"Це є абсолютно чітким підтвердженням факту окупації цієї території російськими військами разом з повним контролем державного кордону на неконтрольованій ділянці. У зв’язку з цим ми наголошуємо, що Росія несе повну відповідальність за порушення режиму припинення вогню, вбивство українських військових та цивільних, за незаконне утримання заручників, як на окупованій території, так і всередині РФ", - зазначив Порошенко.