Обраний Трампом генпрокурор зустрічався з послом Росії, про що збрехав

Генеральний прокурор Джефф Сешнс, кандидатуру якого подав президент Дональд Трамп, збрехав про те, що не мав контактів з представниками Росії до свого призначення

В результаті представники демократів вимагають відставки Сешнса, повідомляє Politico.

Зокрема, член Палати представників Ненсі Пелосі звинуватила генпрокурора у брехні під присягою, через те, що він не згадав про свої контакти з представниками Росії. 

Зазначається, що під час  слухань, коли кандидатура Сешнса розглядалась на посаду прокурора, чоловік зазначив, що у нього не було жодних контактів з росіянами під час президентської кампанії Трампа.

Однак, після цього у виданні The Washington Post з'явилася інформація про те, що минулого року Сешнс двічі зустрічався з послом Росії Сергієм Кисляком.

Обурення серед американських політиків викликає й те, що у США головний прокурор також очолює міністерство юстиції і контролює діяльність ФБР, яка зараз веде розслідування щодо російського втручання в американський виборчий процес. 

Тим часом сам Сешнс ці звинувачення відкидає.

"Я ніколи не зустрічався з будь-якими російськими офіційними особами для обговорення питань кампанії. Я й не уявляю, до чого тут ці звинувачення. Це брехня", - наголосив Сешнс сьогодні вранці.