НАБУ запевняє Луценка, що Насірову вручили підозру правильно

НАБУ відреагувало на зауваження генпрокурора Юрія Луценка стосовно того, що повідомлення про підозру відстороненому очільнику ДФС Роману Насірову не варто було здійснювати у п'ятницю

Про це повідомляє прес-центр Національного антикорупційного бюро України на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що Насіров був притомним і не потребував невідкладної медичної допомоги, коли йому вручали повідомлення про підозру. Ці факти були пізніше підтверджені офіційними висновками комісії лікарів, а сторона захисту не надала жодних документів, які б свідчили про зворотнє.

Понад те, за словами слідчих, вручення повідомлення про підозру є процесуальною, а не слідчою дією, тому на неї не розповсюджується норма про заборону вчинення у проміжок часу з 22:00 до 6:00.

У Бюро наголошують, що згідно ч.1. ст.278 КПК України, письмове повідомлення про підозру має бути вручене особі в день його складання слідчим або прокурором. Через те, що САП підписала цей документ саме 2 березня, НАБУ й повідомило про підозру голові ДФС того ж дня, що відповідає нормам закону.  

"Щодо пропозицій Генерального прокурора "виставити пост під палатою", підкреслюємо, що будь-яке обмеження свободи підозрюваного можливе лише після складання протоколу про затримання, що й було зроблене 23:50, 2 березня. Таким чином, детективи Бюро та прокурори САП діяли у чіткій відповідності з нормами КПК України", - наголосили у прес-центрі.

У відомстві додали, що будь-які спроби поставити під сумнів дії НАБУ 2 березня розглядаються "як маніпулятивні та як такі, що свідчать або про недостатню правову обізнаність коментаторів, або про їхній свідомий намір ввести суспільство в оману".

Все по темі: Справа Насірова