У справі Сущенка більше небезпек, ніж у процесі над Савченко, - Фейгін

На відміну від ситуації з Сущенком, у справі Савченко була присутня публічність, яка сприяла її звільненню

Про це адвокат українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив в інтерв'ю QHA.

"У справі Сущенка за звинуваченням у шпигунстві, а це стаття Кримінального кодексу РФ, є державна таємниця.  Я не можу розголошувати відомості, які містяться у справі. Там є склад, який можуть мені інкримінувати. Ну, або просто вивести зі справи. Тому в тій мірі публічності, в якій була справа Савченко, вести справу Сущенка неможливо. Не можна розповісти всю фабулу справи. Неможливо розкрити всі її деталі для того, щоб абсурдність цієї справи була очевидна оточуючим. Це пастка у відомому сенсі", - зазначив адвокат.

Він підтвердив, що до переговорів у справі Сущенка залучені спецслужби двох країн, і це змінює характер і порядок переговорів та причетності до них безпосередньо адвокатів або якихось осіб з правозахисних організацій.

"Порівнювати справи Сущенка та Савченко неможливо ані за персоналіями, ані за суттю висунутих звинувачень, ані за характером того, як ці справи йдуть. Небезпеки і труднощі, з якими я стикаюся у справі Сущенка, в чомусь більші, набагато більші, ніж було у справі Савченко", - резюмував Фейгін.