Немає доказів постачання нами зброї "ДНР" і "ЛНР", - Росія в суді ООН

РФ переконує Міжнародний суд ООН у Гаазі, що немає жодних доказів постачання Росією зброї бойовикам "ДНР" і "ЛНР", як і доказів постачання системи "Бук", якою був збитий MH17

Відповідні заяви сьогодні в ході судових слухань зробив представник російської сторони Семюель Вордсворт, повідомляє УНІАН.

Виступ британського адвоката, що представляє сторону РФ у справі України проти Росії, тривав майже годину. Більшість часу Вордсворт присвятив доведенню відповідальності української сторони за нерозбірливі обстріли, внаслідок яких гинули цивільні на Донбасі.

"Відповідно до власних доказів України, Україна сама, як мінімум, залучена у невибіркові обстріли, що призвело до великої кількості смертей та поранень цивільних", - заявив представник російської сторони у справі. За його словами, саме такі обстріли українська сторона характеризує як тероризм.

Коментуючи обвинувачення з боку України в постачанні Росією озброєння бойовикам Вордсворт заявив, що на ці докази покладатися не можна. "Вам показали лист від глави "ЛНР" російському депутату Сергію Міронову, в якому він дякував за допомогу, і це вам представили як доказ фінансування тероризму", - сказав адвокат.

Представник російської сторони також заявив про відсутність доказів обвинувачення у постачанні сепаратистам системи "Бук", з якої в 2014 році був збитий літак рейсу МН17.

"Немає жодних підстав для доказів, щоб дуже серйозно звинувачувати, що Росія постачала озброєння, знаючи про намір. Той, хто, можливо, постачав зброю, діяв з метою оборони проти військових атак з боку українських повітряних сил", - заявив Вордсворт.