Що у Гройсмана з арифметикою: Снєгирьов про економічні втрати від блокади

Тиждень тому втрати України від блокади на Донбасі оцінювалися у $3,5 млрд, зараз - 2-4 млрд грн

Про це в ефірі телепередачі "Про політику" заявив співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов, передає Еспресо.TV.

"Тиждень тому пан Гройсман і відповідно керівники провідних металургійних українських підприємств заявляли про те, що втрати України рахуються у $3,5 млрд. Після того, як прозвучала ця заява - вона була спростована...

Луганською митницею за весь 2016 рік було перераховано як податки до держбюджет 1 млрд 274 млн грн. З них 70%  - це від експортнх операцій підприємств, які зареєстровані на звільненій території. Так от порахуємо, що 70% це 850 млн грн, з яких 750 млн грн на Алчевський меткомбінат, який належить російському "Внешэкономбанку", голова правління Мєдведєв,  заборгував українському підприємтсву, 500 млн заборгували "Краснодонвугілля" так само за споживану  електроенергію.

То скажіть в чому економічний зиск від підприємств , які працюють на тій території і де ті 3,5 млрд доларів.
Я розумію, що пан Гройсман почув це і от дивіться проходить тиждень, і цифра, яку називає прем'єр-міністр країни - це відповідь на питання хто стравлює українців - зараз називається цифра 2-3-4 млрд грн, так, а де 3 млрд доларів. А тепер друге питання до Гройсмана, що у нього з арифметикою:  2-4 млрд, не можна порахувати точно?", - сказав він.