Нардеп розповів про вплив російських банків на економіку України

На сьогоднішній день почався відтік грошей фізичних осіб з російських банків, проте там залишаються гроші українських державних підприємств, тому ці банки мають достатньо великий відсоток в українській банківській сфері

Про це повідомив народний депутат від "Радикальної фракції" та голова комітету Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка в ефірі Еспресо.TV.

Він повідомив, що "Сбербанк" входить до топ-10 банків та обслуговує близько мільйона українців.

Проте доля російських банків за останній час знизилась з 19% до 16%.

"Сьогодні доля російських банків 16% в банківській системі, рівень грошей фізосіб - 11%, якщо ми кажемо про фінансово-банківську систему і найбільш поганий рівень "токсичних" заборгованостей, то це теж сьогодні в російських банках", - повідомив він.

Крім того, РНБО, Нацбанк та Кабмін мають зробити все можливе, щоб відсоток в обслуговуванні російськими банками українських підприємств та фізичних осіб був мінімальним.

До того ж у 2015 році більшість російських банків мали змогу придбати валюту, а інші банки і фізичні, юридичні особи не могли це зробити. Тому на різниці між купівлею та продажем більшість банків російського походження змогли заробити шалені гроші.