Топ-5 подій 21-го туру футбольної Прем'єр-ліги

Еспресо розповідає про головні події 21-го туру чемпіонату України з футболу

"Динамо" сенсаційно поступилося "Зірці"

"Динамо" втратило реальні шанси на золоті нагороди чемпіонату України ще минулого року. На зимову перерву кияни пішли з відставанням у 13 очок від лідера турніру – "Шахтаря".

Проте навесні здавалося, що команді Сергія Реброва під силу хоча б трохи загострити боротьбу з донеччанами, які перебувають далеко не в кращій формі. Втім, динамівці спромоглися лише на дві перемоги, а у 21-му турі програло у гостях "Зірці" з рахунком 0:2.

Найцікавіше, що команда з Кропивницького вже втратила шанси на потрапляння до шістки кращих команд, які на другому етапі чемпіонату продовжать боротьбу за нагороди та путівки до єврокубків. "Динамо" ж через поразку зробило своє відставання від "Шахтаря" ще безнадійнішим – тепер воно сягнуло 16 пунктів.

"Шахтар" переміг ослаблену "Зорю"

"Шахтар" ще до матчу зробив усе, аби забезпечити собі позитивний результат у матчі з "Зорею". Донеччани заборонили грати п’ятьом орендованим луганчанам футболістам – Денису Безбородько, Івану Петряку, Дмитру Гречишкіну, Владиславу Кулачу та Едуарду Соболю.

Але навіть суттєво ослаблена "Зоря" зуміла нав’язати "команді Паулу Феррейри боротьбу. "Шахтар" дотис луганчан лише на 88-й хвилині – перемогу донеччанам приніс гол Максима Малишева.

"Ворскла" втратила шанси на потрапляння до шістки кращих

"Ворсклі", аби за тур до завершення першого етапу чемпіонату України зберегти шанси на потрапляння до шістки найкращих, було необхідно будь-що перемагати у гостях "Олімпік". Полтавчани навіть непогано розпочали зустріч та повели з рахунком 2:0. Але донеччани зуміли відігратися і вирвати перемогу 3:2.

Таким чином, стало відомо, що у другій частині чемпіонату України боротьбу за медалі продовжать "Динамо", "Шахтар", "Зоря", "Олександрія" та "Чорноморець". Команду, яка вибуде у першу лігу визначатимуть "Ворскла", "Зірка", "Сталь", "Карпати", "Волинь" та "Дніпро".

Гладкий забив перший гол після повернення у "Карпати"

Олександр Гладкий восени став чи не найбільшим об’єктом критики у складі "Динамо". Після переходу до київського клубу з "Шахтаря" футболіст не забив жодного голу. Тож не дивно, що другу частину чемпіонату України форвард вже розпочинав у добре йому знайомих "Карпатах", за які він грав з 2012 до 2014 року.

У Львові нападник швидко адаптувався і нарешті забив перший гол в сезоні. Відправив його Гладкий у ворота луцької "Волині" та допоміг "Карпатам" виграти у принциповому західноукраїнському дербі – 2:1.

Фреда дискваліфікували до кінця сезону за допінг

Півзахисника "Шахтаря" Фреда впіймали на допінгу у липні 2015 року під час виступу за збірну Бразилії на Кубку Америки. Проте дискваліфікація футболіста набула чинності лише у грудні 2015 року та тривала до липня 2016 року.

Всесвітнє антидопінгове агентство вирішило, що таке покарання занадто м’яке і подало апеляцію на рішення ФІФА, яке задовольнили. Тож дискваліфікацію Фреда продовжили до липня цього року. У недільному матчі з "Зорею" бразилець вже не грав.