Відомий американський університет змусили видалити всі лекції через людей з інвалідністю

Співробітники Каліфорнійського університету в Берклі були змушені видалити всі свої лекції з YouTube, всього мають бути видалено майже 20 тис. записів

Про це повідомляє Inside Higher Ed.

Причиною для видалення всіх освітніх лекцій з мережі інтернет послугувало порушення прав людей з інвалідністю. Відповідно до акту про американців з обмеженими можливостями звукова доріжка має супроводжуватися титрами.

Відповідно до розслідування Департаменту юстиції США, що було проведено в серпні 2016 року, більшість лекцій Каліфорнійського університету не відповідали зазначеним критеріям.

Після розслідування було прийнято рішення або видалили всі записи, або ж зробити титри. Представники університету повідомили, що не можуть дозволити собі технічно вдосконалити лекції та повідомили про подальше видалення всіх виготовлених лекцій.

Крім того, в університеті додали, що продовжать публікувати матеріали в мережі. Для цього ВНЗ планує використовувати некомерційну платформу eDx, яка хоч і є безкоштовною, але доступна тільки зареєстрованим користувачам.