"Інтер" відмовляється дотримуватися закону про мовні квоти на ТБ

У Медіахолдингу "Інтер Медіа Груп" заявили, що законопроект № 5313 щодо мовних квот на телебаченні шкідливий для телевізійної галузі

Офіційна заява опублікована на сайті телеканалу.

"Ми категорично проти цього закону, який практично забороняє використання в телевізійному ефірі України будь-яких мов, крім української... Цей закон порушить права мільйонів громадян України, для яких російська мова є рідною... Крім того, цей закон вносить розкол в суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію", - йдеться в заяві.

В Медіахолдингу сподіваються, що депутати не ухвалять закон у другому читанні, "адже закон завдасть серйозної шкоди розвитку українського телебачення".

В свою чергу, ініціатор законопроекту депутат від "Народного Фронту" Микола Княжицький, коментуючи заяву "Інтера" зазначив, що депутати повинні ухвалити закон у другому читанні.

"Якщо ми остаточно у другому читанні приймемо наш закон, зупинити будівництво демократичної держави для українців з дотриманням прав меншин буде неможливо. Якщо завдяки ворогам України ні - "русскій мір" далі нищитиме українську мову, культуру і державність", - написав нардеп у Facebook.

Окрім того, співавтор законопроекту, народний депутат Вікторія Сюмар вважає заяву "Інтера" принизливою.

"Говорити, що українською не можна створювати достатньо якісного телепродукту, - це поширювати кліше російської пропаганди про "вторинність" української мови та культури. Я б закликала авторів заяви мати повагу до країни, в якій вони мають честь жити та працювати, поважати Україну, українців та українську мову як одного за базових атрибутів мого народу", - сказала вона у коментарі "Детектору медіа".

Сюмар наголосила, що зробить все можливе, щоб закон буде прийнятий в цілому вже впродовж наступних місяців.