У МЗС розповіли, як повертають Крим Україні

Україна веде постійну політико-дипломатичну боротьбу за звільнення Криму і припинить її лише після повної деокупації півострова та відновлення територіальної цілісності нашої держави

Про це повідомила речник МЗС України Мар’яна Беца, передає прес-центр відомства.

"Цю боротьбу можна поділити на декілька треків: політичний, міжнародно-правовий, інформаційний. Я маю на увазі перш за все секторальні і персональні санкції як проти Росії, так і проти так званої влади Криму, рішення міжнародних судових інстанцій, рішення спеціалізованих міжнародних форматів", - сказала Беца.

За її словами, санкції залишаються найбільш ефективними інструментами політики деокупації. Тому МЗС на постійній основі працює з ключовими партнерами України з метою продовження і посилення "кримських пакетів" обмежувальних заходів.

"Протягом 2014-2017 років в рамках ключових міжнародних організацій - ООН, Ради Європи, ЄС, НАТО, ОБСЄ - було ухвалено значну кількість документів, що створили солідну правову базу у питанні закріплення статусу Криму, оцінки дій Російської Федерації, містять чіткі та беззаперечні вимоги до російської окупаційної влади", - повідомила Беца.