А хто компенсувати буде. Порошенко нагримав на голів ОДА через блокаду

Деякі облдержадміністрації повинні були бути більш уважними та вжити додаткових заходів для того, щоб попередити наслідки блокади Донбасу

Про це під час засідання Ради регіонального розвитку заявив президент Петро Порошенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що відкладення МВФ розгляду надання Україні траншу мільярд доларів є прямим наслідком блокади Донбасу. За його словами, така ситуація виникла саме через "безвідповідальну поведінку українських політиканів".

Порошенко зауважив, що сьогодні вранці провів нараду на вищому рівні щодо цієї проблеми, під час чого один з її учасників жартома запропонував відрядити до Вашингтона лідера "Самопомочі"Андрія Садового, одного з організаторів блокади Семена Семенченка, нардепа Володимира Парасюка та лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, щоб вони виправляли наслідки блокади. За словами президента, це, звичайно, був жарт, втім сам Порошенко тепер повинен відповідати не лише за свої помилки, але й за помилки інших.

Президент наголосив, що в контексті блокади має серйозні претензії до голів ОДА тих областей, де міські ради перевищили свої повноваження та ухвалили рішення, які виходять далеко за межі їхньої відповідальності і розхитують ситуацію в країні.

"Вони зараз будуть поповнювати золотовалютні резерви? Вони будуть компенсувати втрати держбюджету? Втрату робочих місць? Будуть нести відповідальність за повернення всіх територій під українську юрисдикцію? Ні. Вони зараз сховалися", - підсумував Порошенко.

Він додав, що очільники ОДА повинні були б краще вести роз'яснювальну роботу у цьому питанні, та висловив сподівання, що вони засвоїли свій урок.  

Все по темі: Блокада Донбасу