У Польщі розміститься батальйон НАТО під командуванням США

На початку квітня до Польщі прибуде очолений американськими військовослужбовцями батальйон НАТО чисельністю понад тисячу чоловік

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з заявою американського командувача, ця нова бойова частина є відповіддю на анексію Росією українського Криму у 2014 році.

До складу бойової групи ввійде 900 американських військовослужбовців, 150 британських і 120 румунських.
Вона буде однією з чотирьох багатонаціональних військових формацій, розташованих у балтійському регіоні.

"Це місія, а не цикл тренувальних заходів. Мета - стримати агресію в Балтії та в Польщі ... Ми повністю готові до бойових дій", - сказав на прес-конференції командир групи підполковник Сухопутних військ США Стівен Гвентер.

Три інших групи - під командуванням Великобританії, Канади та Німеччини - будуть розгорнуті в Естонії, Латвії та Литві до червня. Вони отримають підтримку від ряду країн НАТО, серед яких Франція.

Готуватися до відбиття потенційного вторгнення Москви будуть близько 4 тис. солдатів НАТО, в розпорядженні яких є танки, бронемашини та інша техніка.

Росія вже осудила розгортання військ НАТО неподалік її кордонів як агресивний крок. Москва звинувачує НАТО в спробі дестабілізувати Центральну Європу і вже відреагувала формуванням чотирьох нових дивізій для посилення західних і центральних регіонів і частими навчаннями.

Нові формування НАТО в країнах Балтії та в Польщі можуть також розраховувати на підтримку восьми невеликих аванпостів НАТО в регіоні та регулярних навчань, а в разі атаки в розпорядженні Альянсу буде набагато більш численне угруповання з 40 тис. осіб.