Порошенко помилував 67 засуджених

Протягом 2016 року президент України Петро Порошенко помилував 67 засуджених осіб

Про це під час брифінгу заявив керівник Департаменту з питань помилування АПУ Олександр Букалов, повідомляє прес-служба відомства.

"Президент помилував 67 ув’язнених. Разом з тим, він не задовольнив клопотання стосовно осіб, які вчинили тяжкі чи особливо тяжкі умисні злочини або були неодноразово засуджені та такі, що відбули дуже незначний термін покарання", - зазначив він.

При цьому Букалов уточнив, що Порошенко помилував 23 людей шляхом скорочення терміну призначеного покарання, решта засуджених були повністю звільнені від подальшого відбування покарання.

"З помилуваних людей вісім були засуджені за вчинення необережних злочинів. Значна частина помилуваних – люди похилого віку, з яких 17 осіб старші 60 років. Практично всі помилувані засуджені вперше, хоча майже половина з них відбували значні терміни покарання. Всі помилувані не є рецидивістами та їхнє звільнення не загрожує безпеці громадян України", - додав він.

Букалов наголосив, що загалом протягом року Департамент з питань помилування АП отримав 1791 матеріал щодо помилування, з них було 1435 клопотань про помилування 1253 засуджених.