Україна викликала посла Угорщини через заклики до етнічних автономій

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували слова віце-прем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна щодо створення угорських автономій у різних країнах і викликали угорського посла для пояснень

Про це йдеться на сайті українського МЗС.

"З подивом сприйняли публічні заклики віце-прем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційну позицію Будапешта", - йдеться в заяві МЗС України.

В українському зовнішньополітичному відомстві запевнили, що рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні є в багатьох сенсах прикладом для інших країн регіону.

У МЗС також зазначили, що використання питання забезпечення прав нацменшин використовується російським агресором для нагнітання атмосфери недовіри та непорозуміння.

Речник МЗС Мар'яна Беца повідомила, що угорського посла запросили на бесіду для пояснень і офіційних коментарів. Він має з'явитися в міністерстві ввечері.