Міноборони пояснило, чому вважає вибухи у Балаклії диверсією

Всі факти щодо пожежі на складі боєприпасів у Балаклії вказують на те, що це дії диверсійної групи

Про це під час брифінгу заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що люди, які готують диверсії, заздалегіть продумують, як це зробити, зокрема, обирають найкращий час для цього, вивчають схему охорони та розташування небезпечних боєприпасів.

"Доречі, час 2:45 (ночі, - ред.), напевно, такий самий вдалий для проведення диверсії. Якщо не помиляюся, такий самий час був минулого разу, коли проводили диверсію на цій базі. Тоді чітко було встановлено, що це були безпілотні летальні апарати, які скидали запальні заряди", - наголосив Полторак.

Він пояснив, що диверсію могли провести вночі саме тому, що люди у цей час не готові оперативно реагувати на надзвичайні події. До того ж, за годину до пожежі було змінено варту, що також могли відслідити диверсанти.

Він додав, що слідча група у майбутньому, після ліквідації пожежі, визначить, як саме діяли диверсанти та у який спосіб змогли підпалити склади.

"Характеристика дій, які відбулися, свідчить про те, що там працювала диверсійна група. Це не могло бути коротке замикання, бо воно знаходиться на вулиці, там немає електрики, там не може бути підпал трави", - підсумував Полторак.

Він додав, що зараз Міноборони збирає свідчення людей, які несли службу у місті, стояли на постах. Вони також кажуть проте, що це можуть бути диверсанти. 

Все по темі: Вибух зброї в Балаклії