Блокадники Донбасу посилили економічну залежність від Росії, - Гройсман

Економічна блокада окупованих територій сходу України лише посилила залежність держави від Росії

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє "Укрінформ".

Він зазначив, що наразі Україна здійснює повне заміщення антрацитової групи вугілля, щоб зменшити залежність від нього. Також здійснюється модернізація теплової енергетики, зокрема, її переводять на вугілля марки "Г". За його словами, у 2017 році видобуток українського газу має бути збільшений на 500 мільйонів кубометрів.

Прем'єр зауважив, що Кабмін хотів би робити всю цю роботу швидше, що можливо тоді, коли є зростання економіки.

"Але коли ви своїми діями змушуєте країну відмовитися від 1% ВВП, це означає, що сотні мільярдів не надійде в економіку нашої країни", - наголосив Гройсман.

Він додав, що уряд продовжить працювати над тим, щоб компенсувати наслідки економічної блокади для української економіки.

"Ви сказали про залежність України від окупанта, але те, що ви своїми діями посилили цю залежність, це однозначний факт. Те, що ви робили для економічної блокади України, суперечить національним інтересам. Ми очікували, що агресивні дії РФ призведуть до блокади та відсутності доступу України до своїх українських надр. Але ви зробили це своїми руками", - підсумував Гройсман.

Все по темі: Блокада Донбасу