Людям передпенсійного віку хочуть надати переваги при скороченні на роботі

У Раді підтримали проект Закону №5564 про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку

За відповідний законопроект за основу та в цілому проголосувало 239 народних депутата, передає Еспресо.TV.

Ініціаторами законопроекту виступають Оксана Білозір, Ігор Мосійчук, Олена Масуріна, Олександр Марченко, Олег Осуховський, Ірина Подоляк та Сергій Куніцин.

Метою і завданням прийняття законопроекту є запровадження додаткових гарантій захисту трудових прав літніх працівників у разі зміни в організації виробництва і праці, посилення їх соціального захисту у період досягнення передпенсійного віку.

"Законопроектом пропонується доповнити статтю 42 кодексу у законі про працю нормою відповідно до якої працівникам яким залишилося менше 3 років до настання пенсійного віку надається переважне право на залишення на роботі при звільненні їх у зв'язку із скороченням. Працівникам передпенсійного віку, тяжко знайти роботу, хоча дискримінація за віком і заборонена в Україні, але така практика у нас є", - пояснив необхідність закону народний депутат від "Народного Фронту" Олександр Дроздик.