З'явилось відео перевірки танка Т-64 перед передачею до ЗСУ

Харківський бронетанковий завод перевірив після ремонту та модифікації бойові танки Т-64 та Т-80

Про це повідомили у прес-службі Укроборонпрому у понеділок, 10 квітня.

"Танк Т-64, який прибув на ДП "Харківській бронетанковий завод" для проходження регламентного ремонту, пройшов повний комплекс  робіт із відновлення силової установки та систем забезпечення її роботи, вузлів на агрегатів трансмісії, комплексу озброєння в тому числі і керованого. Одночасно з цим, були проведені роботи для встановлення динамічного захисту", - йдеться у повідомленні.

Для тестування результатів ремонту всіх систем, машина була направлена на спеціальний танкодром, де фахівці заводу та представники Міністерства оборони України, перевіряли роботу машини у різних режимах експлуатації.

Враховуючи необхідність тестування лише ходових властивостей танку після ремонту, машина ще не була оснащена сучасним навісним динамічним захистом. Цей захист буде встановлено перед завершальним етапом приймально-здавальних випробувань, за результатами яких, буде прийнято рішення про повноту та якість проведеного ремонту.

Машина була передана спеціалістам заводу для перевірки озброєння і підготовки її до тестових стрільб, після яких вона направиться на завершальний етап випробувань. А відремонтований та оснащений повним комплектом захисту Т-64 буде передано до Збройних сил України.

Зазначається, що за 2016 рік на підприємстві відремонтували близько 60 танків.

Раніше у рамках виконання замовлення Міністерства оборони України Науково-виробничий комплекс "Іскра" виробив і передав до Збройних сил України сучасну радіолокаційну станцію 79К6 (РЛС).