Правоохоронці Києва викрили конвертцентр з обігом понад 360 млн грн

Працівники податкової міліції ДФС та прокуратури викрили конвертаційний центр з оборотом понад 360 мільйонів гривень у Києві

Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби.

У відомстві зазначають, що встановили групу зловмисників, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівку. Вони також документально прикривали їхні безтоварні операції та незаконно формували податкові кредити.

Таким чином злочинці зареєстрували низку фіктивних підприємств, на чиї рахунки компанії перераховували кошти за нібито придбані товари та послуги. Пізніше ці гроші знімали з банкоматів та у касах та передавали разом з підробленими первинними документами замовникам таких послуг за вирахуванням 10-12% у якості винагороди за надані послуги.

"Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за період 2015-2017 років із використанням реквізитів транзитно – конвертаційних підприємств склав більше 367 млн грн", - наголосили у відомстві.

Зазначається, що під час обшуків правоохоронці вилучили понад 1,75 мільйон гривень готівки, 8 фіктивних печаток підприємств, 21 банківську картку, комп'ютерну техніку, пістолет, чекові книжки, бухгалтерську документацію та чорнові записи.