Рева розповів, чого МВФ чекає від України для подальшої допомоги

Міжнародний валютний фонд очікує від України виконання ключових пунктів Меморандуму для подальшої співпраці та надання фіндопомоги

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Якщо ви дивилися Меморандум, там 11 маяків. Це все ті зобов'язання, які МВФ хотів би, щоб Україна виконала. Але є такі, які є ключовими. Минулого разу дивувалися, чому Україна отримала $1 млрд допомоги, якщо багато не було зроблено. Насправді було зроблено ключові речі - прийняття бюджету в параметрах макроекономічного погодження з МВФ і вирішення проблеми з "Приватбанком", - сказав Рева.

Міністр також пояснив, чому Україна буде змушена вдатися до пенсійної реформи, щоб отримати наступний транш МВФ.

"Якщо в нас найбільша фінансова проблема з точки зору МВФ - це дефіцит пенсійного фонду в 140 млрд грн, то ясно, що якщо ми не працюватимемо над вирішенням цієї проблеми, кредити пропадатимуть і Україна ніколи не вийде з ганебного стану, в якому ми знаходимося - з ролі прохачів", - додав Рева.

Урядовець нагадав, що МВФ - не благодійна організація, а фінансова установа, яка надає фінансову допомогу цікавиться насамперед тим, наскільки Україна буде спроможна повернути гроші, які дають у борг.