Проти Росії введуть санкції у разі невиконання рішення суду ООН, - Порошенко

Проти Росії можуть ввести додаткові санкції, якщо вона відмовиться виконувати остаточне рішення Міжнародного суду ООН

Про це заявив президент Петро Порошенко під час наради з очільником МЗС Павлом Клімкіним, заступником голови АП Костянтином Єлісєєвим та заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль.

Він зазначив, що Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей. Таким чином це робить державу стороною Мінських угод, а не посередником, як Росія раніше себе представляла. 

"Визнання цього, наголошую, є не політична оцінка, а вперше прозвучала юридична оцінка, яка є надзвичайно важливою для нас", - наголосив Порошенко.

При цьому, за його словами, ПАРЄ, Рада Європи, Європарламент та інші міжнародні інституції також вже давали політичну оцінку діям Росії. 

Він висловив думку, що коли суд ООН ухвалить рішення у цьому питанні, то за нього не потрібно буде додатково голосувати у Генасамблеї ООН чи Радбезі ООН.

"Це рішення прямої дії, воно має виконуватись будь-якою державою-членом ООН і за невиконання зазначеного рішення будуть передбачені санкції, які дуже боляче вдарять по будь-якій державі, що наважиться ігнорувати зазначене рішення", - пояснив Порошенко.