Президента вигнали з крісла. Ар'єв розповів подробиці скандалу в ПАРЄ

Під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи президента Педро Аграмунта фактично вигнали з крісла депутати, які вимагали пояснень щодо візиту на російському літаку до Сирії

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів член української делегації ПАРЄ.

"Ніколи не було в ПАРЄ подібних подій. У цій організації сталася безпрецедентна подія, коли президента фактично вигнали з крісла. Кожен підіймався та брав право висловитися 30 секунд з питань процедури. Кожен казав, що негайно мають бути пояснення від Аграмунта, які він відмовлявся дати", - сказав Ар'єв.

Представник України зазначив, що Аграмунт намагався відсторонитися від "незручних" питань, але врешті оголосив перерву та залишив крісло.

"Він намагався перейти до іншого питання - почали стукати по столам. Він оголосив перерву, засідання зараз ведуть віце-президенти", - додав Ар'єв.

Парламентар зауважив, що проблему відповідальності Аграмунта підняла українська делегація, інші жваво долучилися до цього питання.

"Це було не лише в українській, але в інших делегаціях. Українська делегація першою почала говорити про це в міжсесійний період. Візит Аграмунта, президента групи "АУДІ", доповідача ПАРЄ по Україні Хорді Шукли, а також президента комітета з прав людини викликали таку реакцію, тому що це абсолютно проти принципів і може бути використано для виправдань дій Асада та призвести до нової ескалації, зокрема до хімічної атаки", - пояснив Ар'єв.