Нафтовики прогнозують зупинку подорожчання нафти через електромобілі

Експерти однієї з найбільших нафтових компаній Total прогнозують, що до кінця наступного десятиріччя зростання цін на нафту зупиниться

Про це повідомляє Bloomberg.

Головний економіст Total Джель Кусе вважає, що розвиток виробництва електромобілів серйозно вплине вартість всіх видів палива, яке роблять з нафти. За його словами, до 2030-х років попит на таке паливо досягне свого піку, після чого буде залишатися незмінним або навіть почне скорочуватися. 

У Royal Dutch Shell вважають, що подорожчання нафти припиниться навіть раніше. За словами виконавчого директора компанії Бена ван Бурдена, попит на нафту досягне максимуму наприкінці 20-х років. Тому компанія намагається оцінити, які "зелені" технології можуть принести найбільші доходи. 

Раніше Fitch попередило нафтові компанії про загрозу з боку електромобілів. Агенція дає дуже похмурий довгостроковий прогноз для гігантів нафтового ринку, таких як Chevron, ExxonMobil, Royal Dutch Sell. 

Загроза для нафтовиків полягає в тому, що поширення електромобілів може створити "смертельну інвестиційну спіраль", через яку власники акцій нафтових компаній почнуть продавати свої частки.