Бойфренд вбитого у Парижі поліцейського виступив із зворушливою промовою

Поліцейський Ксав'є Жюжеле загинув під час перестрілки на Єлисейських Полях 20 квітня, коли 39-річний Карим Шерфе відкрив стрілянину по поліцейських з автомата Калашникова

Під час церемонії прощання його партнер Етьєн Карділес виголосив неймовірно зворушливу промову.

"Ксавьє, в четвер вранці я як завжди пішов на роботу, а ти ще спав. Протягом дня ми обговорювали наші плани на канікули в одній далекій країні, а ти говорив, як тобі не терпиться туди поїхати, що ти ніколи не був так далеко. Ми обговорювали деталі отримання візи і де ми будемо жити. Ти був такий радий. Адже квитки ми купили ще у вівторок.

Ти заступив на чергування о 14 годині в своїй формі, яку ти так беріг, тому що для тебе важливо було виглядати бездоганно. Разом з товаришами ви повинні були відправитися в комісаріат 8 округу. Як це часто бувало, ви повинні були забезпечувати порядок на Єлисейських Полях. Я знаю, що тобі подобалося, коли тебе туди відправляють, бо це - Єлисейські Поля, образ Франції. А ще тому, що там ви охороняли культурне життя країни.

В цей час і в цьому місці сталося найгірше. Для тебе і для твоїх товаришів. Сталося те, чого всі ми боїмося, і всі сподіваємося, що такого не станеться ніколи.

Я повернувся ввечері додому. Без тебе. З величезною і глибоким болем, яка, можливо, одного разу ослабне. Я не знаю. Цей біль як ніколи наблизила мене до твоїх товаришів, які страждають в тиші. Я теж страждаю в тиші. І що стосується мене, я страждаю без ненависті.

Як тільки з'явилися перші повідомлення про те, що відбувається на Єлисейських Полях і про загиблого поліцейського, мій внутрішній голос сказав мені, що це ти. І цей голос нагадав мені цю благородну і цілющу формулу: "Ви не отримаєте моєї ненависті"

У мені немає ненависті, Ксав'є, тому що ненависть не схожа на тебе.

Я хочу сказати тобі, що ти назавжди залишишся в моєму серці. Я люблю тебе. Давайте зберігати гідність, давайте зберігати мир і жити в світі", - сказав він.