Антикорупціонер Шабунін отримав від США $23 тис. за "повернення в Україну коштів Лазаренка"

Керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін отримує кошти за свою громадську активність. Так, $23 тис. йому виділили від посольства США в Україні у 2014 році за "повернення в Україну коштів Лазаренка". Це не єдина винагорода, яку отримував Шабунін

Про це у Facebook написав журналіст-розслідувач Володимир Бойко.

"Не дає спокою усіляким заздрісникам земельна ділянка, яку Віталій придбав у 2014 році й забув зазначити в декларації при балотуванні до складу Ради громадського контролю при НАБУ. Зараз на тій ділянці вже спорудив будиночок, який оцінив у $83 тис. Тож негідники ніяк не заспокояться: мовляв, на які гроші провідний борець з корупцією купив собі землю та спорудив хатинку, якщо він ніде не працює й займається виключно громадською діяльністю – тобто безоплатною суспільно-корисною роботою у вільний час? Хочу присоромити пустобрехів. Віталій чесно заробив ці гроші. Наприклад, у травні 2014 року, якраз перед придбанням земельної ділянки, він отримав $23 тис. від посольства США в Україні на подяку за "повернення народові України коштів, вкрадених Павлом Лазаренком". Людина народові України такі гроші повернула, а вам шкода для неї якогось будиночку", - написав Бойко.

На підтвердження своїх слів Бойко опублікував текст заявки "Центру протидії корупції" на отримання гранту на створення життєздатної системи послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІД. У ній також вказані інші проекти, на які Центр брав фінансування.

"Окрім того, лише в 2014 році Шабунін побудував "життєздатну систему послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІД", організував "прозорі та ефективні закупівлі ліків для онкохворих дітей", порятував життя українців "через прозору та ефективну систему державних закупівель" і "сформував сильний порядок денний по боротьбі з корупцією для українського відділення GOPAC".

На фото – заявка на отримання ґранту на створення "життєздатної системи послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІД", яку Шабунін у 2014 році подав через афільовану псевдо-громадську організацію "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" (її очолює тричі засуджений за квартирні крадіжки Дмитро Шерембей, який одночасно є членом правління "Центру протидії корупції")".