Трамп поставив своїй адміністрації "відмінно" за перші 100 днів при владі, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп поставив своїй адміністрації оцінку "відмінно" за перші 100 днів перебування при владі

Про це глава держави розповів в опублікованому інтерв'ю газеті The Washington Examiner.

"Я б поставив "відмінно". Це стандарт, це дійсно штучний стандарт, вся ця тема зі 100 днями. Я доклав усіх зусиль по закладенню основ для нашого майбутнього, в тому числі і з закордонними країнами - зокрема з Китаєм і Японією - а також багато, багато країн, з якими у нас хороші відносини", - сказав президент США.

Президент наголосив, що "за останній час заклали приголомшливі основи" у відносини з Німеччиною і Великою Британією. За його словами, за перші 100 днів президентства він підписав 32 законопроекти.

При цьому глава держави зізнався, що за інформування американців про досягнуті його адміністрацією успіхи він би "поставив" 5 з мінусом ".

"Я не думаю, що ми багато говоримо про те, що ми зробили, бо ми настільки зайняті своєю роботою, що навіть не говоримо про свої успіхи", - пояснив президент.

Читайте також: Не такий страшний Трамп. Що зробив за 100 днів президент США

Трамп також похвалив свого прес-секретаря Шона Спайсера. "Шон відмінно справляється. Якби Шон був ліберальним демократом, він би говорив, що він найбільший з усіх людей.", - вважає господар Білого дому.

Він наголосив, що "багато американських ЗМІ не хочуть", щоб його адміністрація не висловлювалася. Президент зазначив, що Спайсер "прекрасно викладає" точку зору влади, проте ЗМІ спотворюють його слова. 

"На наступний день після брифінгу для журналістів я читаю або дивлюсь про це по ТБ і бачу, що це не те, про що він говорив - невже вони не бачать?" - здивувався Трамп. 

Він розповів, що в новинах читає "зовсім інше" в порівнянні з тим, що сказав його прес-секретар.

На закінчення президент зазначив, що його адміністрація "дуже близька" до реформи охорони здоров'я. "Я не знаю, чи вийде у нас це протягом наступних двох днів, але я думаю, що ми близькі", - вказав він.