Відтепер у київському метро можна платити будь-якими платіжними картками

Столичний метрополітен ввів можливість безконтактної оплати проїзду картами платіжних систем Visa і національної "Простір"

Про це повідомляє прес-центр столичної підземки.

Раніше це можна було зробити тільки за допомогою Mastercard – всі 52 станції почали співпрацювати з цим сервісом з січня 2016.

На турнікетах, пристосованих для оплати безконтактними картами, вже з'явилися відповідні логотипи. Раніше в Київському метрополітені заявляли про наміри відмовитися від використання жетонів для оплати проїзду вже в 2017 році.

Крім того, Mastercard і Київський метрополітен оголосили про те, що віднині картки цієї компанії можна використовувати у якості проїзних. Що більшу кількість поїздок буде придбано, то меншою буде вартість:

Також пасажири зможуть під'єднати до своїх безконтактних банківських карток безлімітні проїзні на місяць (300 грн) чи за півціни — на півмісяця (150 грн). Передплатити поїздки чи під'єднати безлімітний проїзний для використання з безконтактної картки Mastercard можна самостійно у платіжних терміналах на касах станцій.

Рішення для безконтактних розрахунків у Київському метрополітені з’явилося в червні 2015 року. Тоді Київ став п’ятим містом у світі (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго і Бухареста), у якому оплата проїзду банківською карткою стала можливою безпосередньо на турнікеті в метро.