Боржники по комуналці втратять субсидії

Починаючи з 1 травня, житлова субсидія не буде призначатися на наступний період, якщо у споживача є 2-місячна заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг

Про це йдеться у відповідній постанові уряду № 300 від 26 квітня 2017 року, розміщеній на сайті урядового порталу. 

Таким чином, якщо буде отримана інформація про те, що споживач має заборгованість за сплату комунальних послуг понад 2 місяці, то субсидія на наступний термін не призначається. Про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повинна інформувати громадян.

Тож, якщо протягом двох місяців з дати інформування, споживач документально підтвердив сплату заборгованості, або уклав договір щодо її реструктуризації, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Кабінет міністів цим документом також вніс послуги транспортування і розподілу природного газу в перелік підлягають субсидування.

В уряді встановили, що місцева влада, або створені нею комісії, можуть ухвалювати рішення щодо призначення житлових субсидій у випадках, не передбачених діючими правилами. Фінансування таких субсидій здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.