Експерт пояснив, навіщо Росія витрачає стільки грошей на Марін Ле Пен

Головна мета фінансування Кремлем Марін Ле Пен – зруйнувати Європейський Союз і дестабілізувати перемовини у "нормандському форматі"

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів екс-нардеп Андрій Шкіль, який проживає в Парижі і активно відслідковує ситуацію навколо виборів у Франції.

"Нормандський формат" за участі Ле Пен не буде настільки вигідним для України, як за Макрона. Тому що Макрон – це європеєць, а Ле Пен – дестабілізатор, антиєвропеєць. Якщо Ле Пен переможе, то ми отримаємо "російську мрію" у Франції, а це не просто проросійський кандидат, а та людина, яка зможе зруйнувати ЄС та внести дестабілізацію у нормандські перемовини", - наголосив Шкіль.

Читайте також: Як Росія давала Ле Пен мільйони за антиукраїнську пропаганду 

Він підкреслив, що для України є найвигіднішим, якщо до влади прийде Еммануель Макрон. Мовляв, він продовжить схему Оланда у "нормадському форматі".

За словами нардепа, опонентка Макрона розгорнула активну кампанію, аби якомога більше людей проігнорували вибори та не прийшли голосувати.  

На думку Андрія Шкіля, така схема дозволить набрати Ле Пен більше голосів і отримати перемогу, якщо не у боротьбі за президентське крісло, то вибороти більшість під час парламентських виборів. 

Читайте також: Крим, санкції, Путін. Що наговорили про Україну кандидати у президенти Франції

Також він додав, що наразі у Франції діє надзвичайний стан, який триватиме до кінця виборчого процесу. Для охорони безпеки на виборчих діяльницях задіяно близько 10 тисяч військових і 30 тисяч поліцейських. За словами пана Шкіля, цього цілком достатньо, аби вибори пройшли спокійно.