В Україні можуть заборонити офіси в багатоповерхівках

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який пропонує посилити відповідальність за використання квартир у багатоповерхівках не за призначенням

Проект №6424 "Закону про внесення до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку" зареєстрували 3 травня.

Пропонується доповнити КоАП ст. 150-1, яка передбачатиме відповідальність за використання квартир в багатоповерхівках не за призначенням у вигляді штрафу в розмірі від 34 до 51 тис грн.

Якщо ж порушення не буде усунено протягом року, то власник квартири заплатить штраф в розмірі від 51 до 85 тис грн. Притягати до відповідальності за цією статтею будуть поліцейські.

Використання квартир під офіси, готелі та заклади для тимчасового проживання зовсім хочуть заборонити.

Пов'язані з використанням квартири в багатоповерхівках тільки їх власниками для здійснення госпдіяльності без використання найманої праці, якщо це не порушує права та інтереси власників інших квартир.

Норми будуть поширюватися тільки на багатоповерхівки від 16 поверхів. Використання нежитлових приміщень на цокольному, першому, другому і мансардних поверхах під офіси заборонятися не буде.