Один з ініціаторів заборони Вконтакте та Яндекс розповів, чому це рішення важливе

Яндекс – російська компанія, яка збирає важливу, секретну інформацію про українців та кожної миті може передати її Росії

Про це у Facebook написав прес-секретар InformNapalm Михайло Макарук.

"Чому це перемога? Тому що ми довели публічно, що Яндекс – російська компанія, яка збирає вельми важливу секретну інформацію про українців та кожної миті може передати її Росії. Яндекс контрольований Кремлем, в ньому дуже велика частка Сбербанку Росії, і при цьому він вже почав використовувати свої можливості у політичних цілях, про що писали і в самій Росії "опозиційні" ЗМІ", - написав Макарук.

За його даними, "Яндекс ще в 2009 році передав російському уряду інструмент фінального контролю над пакетами акцій: "Золоту акцію".

"Після узурпації влади в Росії Путіним у 2012 році Яндекс почав чітко відпрацьовувати замовлення влади на придушення інакомислення, шпигунство, маніпуляцію новинною видачею. Це особливо очевидно зараз. Росія охоплена величезними протестами проти Путіна і його дармоїдів. Проходили мітинги по всій країні, в них брали участь десятки тисяч людей. У Дагестані бунтівні далекобійники страйкували. Всі ці акції повністю замовчувалися Яндексом за вказівкою Путіна. Про це пишуть російські ЗМІ, це також публічна інформація. Що робить Яндекс з новинною видачею в Україні – це окрема історія", - написав Макарук.