Крадіжки і шахрайства: поліція розповіла, як злочинці дурили іноземців під час Євробачення

Нацполіція за час проведення пісенного конкурсу Євробачення в Києві отримала 12 звернень іноземних громадян щодо вчинення проти них злочинів

Про це під час брифінгу заявив очільник Національної поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що всього за період проведення конкурсу було зафіксовано 30 звернень від іноземних громадян, зокрема, як від представників делегацій країн, так і від простих туристів. З усіх цих звернень лише 12 були класифіковані як події кримінального характеру.

"Було зафіксовано 8 крадіжок, 2 шахрайства, 2 пограбування у відношенні до іноземних громадян. Лише 3 звернення були від членів офіційних делегацій. Це дві особи, які були членами команд співаків, і один журналіст з Білорусі", - наголосив Крищенко. 

За його словами, справу щодо крадіжки у білоруського журналіста було розкрито, так само, як і дві справи щодо дрібних крадіжок у туристів. 

"Якихось тяжких та особливо тяжких злочинів не відбулося, всі ці крадіжки були карманні, або це були шахрайські дії. Наприклад, громадянин Туреччини звернувся, він за телефоном винаймав квартиру і заплатив гроші, - приїхав - квартири та грошей не було", - розповів Крищенко.