Бойовики обстріляли сили АТО з "Градів" і важкої артилерії, 4 бійця поранені

За минулу добу, 19 травня, проросійські терористи на Донбасі 55 разів обстріляли позиції ЗСУ, поранивши чотирьох українських військових

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На приморському напрямку зафіксовано 26 обстрілів. Зі 120-мм мінометів бойовики обстрілювали сили АТО в районі Широкиного та Гнутового. Опорні пункти біля Широкиного та Бердянського опинилися під вогнем 122-мм артилерійських систем. З гранатометів та стрілецької зброї ворог цілив по військових поблизу Водяного, Павлополя, Новогригорівки та ще низки населених пунктів. 

У районі Мар'їнки та Красногорівки незаконні збройні формування вели вогонь з 82-мм мінометів та легшого озброєння. Одна з 82-мм мін влучила в житловий квартал Красногорівки. На щастя, руйнувань та постраждалих серед цивільних осіб немає.

На донецькому напрямку бойовики 16 разів обстріляли українських військових. У південному та східному передмісті Авдіївки ввечері бойовики обстрілювали сили АТО зі 120-мм та 82-мм мінометів, а також стрілецької зброї та гранатометів. Північно-східніше, в районі Верхньоторецького, окупанти били по наших укріпленнях з 82-мм мінометів та стрілецької зброї. 

На Світлодарській дузі з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів терористи обстріляли бійців ЗСУ поблизу Луганського.

На луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 13 обстрілів, зокрема, з використанням важкого артилерійського озброєння та реактивних систем залпового вогню. Так, пізно ввечері бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО біля Троїцького з РСЗВ "Град", 152-мм та 122-мм артилерійських систем. 

Зі ствольної 122-мм артилерії противник також бив по наших позиціях в районі Новоолександрівки, а зі 120-мм та 82-мм мінометів - поблизу Новозванівки та Попасної. Зі стрілецької зброї та гранатометів окупанти гатили по силах АТО поблизу Валуйського, Кримського та Станиці Луганської.