Китайці створили рідкий метал для виробництва термінаторів

Китайські вчені створили стійкі краплини рідкого металу, які в подальшому стануть основою для роботів нового типу на кшталт термінатора Т-1000 з фільму Джеймса Кемерона

Про це повідомляє ScienceAlert.

Рідкий метал можна буде для застосовувати в галузі електроніки та "м'якої" робототехніки (створення роботів із нежорсткою конструкцією).

Такий метал отримують, сплавляючи галій, олово й індій, однак при цьому на поверхні крапель утворюється тонкий шар оксидів, що робить матеріал липким і непридатним для використання. Проте дослідники розробили метод створення крапель, який дозволяє змінити їхні властивості.

Вчені завантажили шматочки рідкого металу в розчин гідроксиду натрію на 3 секунди, щоб надати їм сферичну форму. Потім їх обробляли тефлоном, частки останнього вкривали зовнішній шар крапель. У результаті вчені отримали пружні кульки металу, які не прилипають до поверхні.

Нові властивості дозволили краплям вільно скочуватися під ухилом в два градуси та відскакувати при ударах. Повідомляється, що в майбутньому дослідники планують змусити матеріал реагувати на зовнішні подразники, змінюючи форму.