На Тернопільщині з'явиться культурний центр імені наймолодшого героя Небесної Сотні

В рідному селі наймолодшого героя Небесної сотні Назара Войтовича активісти та волонтери створюють Мистецьку резиденцію його імені

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Проект вшанування героя хочуть реалізувати в його рідному селі Травневе на Тернопільщині.

Планується, що резиденція стане культурним і освітнім центром для молоді з України і всього світу. Тут проходитимуть творчі курси, воркшопи із впровадження креативних індустрій та екологічно спрямованих практик, мистецькі акції.  

Перша програма Мистецької Резиденції розпочнеться 2 червня 2017 року, в день народження Назара. Вперше пройде міжнародний конкурс на участь в програмі мистецьких резиденцій для молодих митців та дизайнерів (саме таку спеціальність здобував юнак у Тернопільському Кооперативному Коледжі). Партнером освітньої програми стане Британська Рада в Україні. У програмі також візьме участь американський скульптор Ліланд Беті, кожного дня він проводитиме спік-клуби з гостями Резиденції і місцевою молоддю. 

Менеджер проекту Людмила Нечай розповідає: "Травневе  --   це красиве мініатюрне село поряд зі Збаражем. Тут є громада, що має інтерес до мистецьких акцій, є митці, що готові працювати з громадою і навіть бізнес, що віддав будинок у користування для проекту. І головний аргумент – це рідне село юного митця, наймолодшого Героя Небесної Сотні. Тут буде і освітня платформа, і мистецькі діалоги, і дискусії, і  майстер-класи та презентації

Попереду багато важкої роботи, але вона дуже надихає, адже ми створюємо платформу для взаємодії, розвитку та самореалізації молоді. Ми вкладемо нові сенси як у життя родин Героїв, що втратили найцінніше, так і сільської громади.    

У найближчому майбутньому ми зможемо пропонувати залишатися митцям у будинку резиденції, на сьогодні проходить його перебудова. Це відбувається силами родини Назара. Відгукнулись і місцеві бізнесмени. Ми пропонуємо партнерство усім зацікавленим у просуванні гідної справи, що здатна змінювати наше середовище, підтримувати родини Небесної сотні".