Компанія Курченка з Донбасу до Росії перевозить антрацит, - ЗМІ

"Внешторгсервис" вивозить до Росії антрацит, видобутий на підконтрольних російсько-терористичним військам шахтах ОРДЛО

Про це свідчать дані Федеральної митної служби РФ, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Починаючи з квітня цього року, компанія поставила до металургійних підприємств на окупованому Сході близько 140 тис. тонн залізної руди на загальну суму у близько $18 млн. 

"Крім поставок сировини для підприємств ГМК, ЗАТ "Внешторгсевис" почала вивозити в Росію готову продукцію металургійних підприємств: прутки гарячекатані, прокат, двотаври, кутики, фасонні та спеціальні профілі з заліза і так далі", – зазначається в повідомленні.

Під контролем компанії "Внешторгсервис" наразі перебувають Донецьксталь, Єнакіївський і Макіївський металургійні заводи, Єнакіївський коксохімпром, Ясинівський коксохімічний завод, Макіївкокс, Харцизький трубний завод, Свердловантрацит, Ровенькиантрацит, Комсомольське рудоуправління та інші.

Окрім того, "Внешторгсервис" вивозить до Росії антрацит, видобутий на підконтрольний російсько-терористичним військам шахтах ОРДЛО.

Згідно даних ЗМІ, керівником "Внешторгсервиса" є колишній віце-губернатор Іркутської області РФ Володимир Пашков, а саму компанію контролює олігарх Курченко.