Вимагав тисячу, оштрафували на 17 тис. У Львові покарали лікаря військової академії за хабарі

Франківський райсуд Львова засудив лікаря-хірурга Академії сухопутних військ, який отримав $1000 за звільнення курсанта від служби в армії

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Лікар має сплатити 17 тис. грн штрафу і у наступні 3 роки буде позбавлений права обіймати адміністративні та господарські посади.

Лікаря затримали у лютому під час отримання хабара від батька курсанта. У матеріалах судової справи вказано, що на початку лютого першокурсник військової академії звернувся у медичну частину зі скаргами на стан свого здоров'я. 

Після медичного огляду хірург сказав курсанту, що той не зможе продовжувати навчання в академії і підлягає відрахуванню із направленням для проходження служби в армії.

При цьому лікар заявив курсанту, що може влаштувати все так, аби тому не доводилося проходити службу в ЗСУ, однак для цього потрібно $1000. Через кілька тижнів після цього, коли батько курсанта приніс хабар, працівники СБУ та військової прокуратури затримали хірурга.

Тоді ж правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, за яке затриманому загрожувало позбавлення волі терміном від 8 до 12 років.

Втім, на етапі розслідування лікар визнав вину і пішов на укладення угоди із прокурором, що допомогло йому отримати менше покарання. Отримані лікарем $1000 доларів суд повернув батькові курсанта.