ЗСУ здатні звільнити Донбас за 5-6 днів, - Тимчук

Народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що Росія і бойовики Донбасу бояться наступу української армії, яка здатна щонайбільше за 6 днів повністю знищити противника

За словами нардепа, про це свідчить обладнання укріпрайонів в глибокому тилу незаконних збройних формувань, повідомив він в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми бачимо на практиці, що на тому ж Новоазовському напрямку ще рік тому було обладнано два повноцінних укріпрайони, тобто райони оборони. Ми бачимо, що такі ж райони оборони створюються в глибокому тилу, фактично, у бойовиків – район Макіївки, туди, на Шахтарськ, у Луганській області - південь Стаханова", - говорить Тимчук.

На його думку, російсько-терористичні війська серйозно занепокоєні можливістю ЗСУ "двома ударами" витіснити їх на територію Росії.

"Вони тому й чіпляються, створюють цілі райони оборони як раз через те, що дуже сильно бояться того, що Збройні Сили України проведуть таку операцію і протягом, думаю, 5-6 днів вийдуть на кордон Російської Федерації", - сказав нардеп, додавши, що за оптимістичного сценарію це може статися ще швидше.

Також Тимчук зазначив, що бойовики своєю чергою не зможуть провести успішну наступальну операцію без допомоги російських кадрових військ. Він додав, що в зоні АТО українська армія вигідно вирізняється чисельною перевагою.

"Якщо говорити про баланс сил, ЗСУ мають, я би сказав, надлишкові сили, навіть за тактичним нормативами - 1 до 3 тих, хто обороняється, проти наступаючої сторони. На стратегічному рівні співвідношення може бути навіть 1 до 1,5", - наголосив нардеп.

Він вважає, що наступ української армії на Донбасі є питанням політичної волі, але, каже Тимчук, українська влада обмежена в своїх діях "Мінським процесом".