Суд виправдав колишнього "міністра вугілля ЛНР"

Суд в Кремінній Луганської області виправдав колишнього депутата міської ради Первомайська та фейкового "міністра вугільної промисловості і енергетики ЛНР" Сергія Баранова

Його звинувачували в причетності до створення терористичної організації, повідомляє "5 канал"

За даними слідства, в період з травня по серпень 2014 року Баранов займав посаду "міністра вугільної промисловості ЛНР". Сторона звинувачення вимагала засудити підслідного до 10 років ув'язнення.

Як стверджує підозрюваний, на посаду "міністра вугільної промисловості ЛНР" він був призначений "силою" після викрадення бойовиками в червні 2014 року. За його словами, перебуваючи в полоні він дізнався про загрозу життю його дружині, яка нібито була викрадена бойовиками з метою схилити Баранова до виконання обов'язків "міністра".

Свою провину він заперечує.

"А до чого тут я? Не встановлено, яким чином відбулося узгодження, мало це документарну або бездокументарну форму, хто запропонував участь у терористичній організації на відповідній посаді, не зазначено дату, номер, особу, яка видала відповідний документ про призначення", - заявив Баранов на засіданні суду.

Відзначається, що відеодокази допиту двох свідків суд не взяв до уваги. Сторона звинувачення оперувала відеозаписами підконтрольних "ЛНР" ЗМІ, в ефірах яких Баранов виступає в якості "міністра".

Слідчі дії в даному виробництві тривали 26 місяців. За цей час двічі змінювалися прокурори і чотири рази - склад суддівської колегії. Розгляд було перенесено з Сватове в Кремінній районний суд, який виправдав Баранова, пославшись на брак доказів.