Україна стала наступати на крадіїв Путіна, - нардеп про перемогу "Нафтогазу"

Починаючи з 2014 року, Україна відмовлялась від російського газу, але наявність формули "бери або плати" свідчила, що Україна муситиме платити

Про це у програмі "Політклуб" з Віталієм Портниковим розповів народний депутат від фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко.

Він прокоментував рішення Стокгольмського арбітражу, який  відхилив вимоги "Газпрому щодо принципу "бери або плати" при постачанні природного газу Україні.

"Ми перестали бути заручником, а навпаки стали тими, хто наступає і хоче відібрати свої гроші у крадіїв. Під крадіями я чітко маю на увазі Володимира Путіна, Росію, "Газпром". Вони свого часу заклали у цей контракт "міну", яка дозволяла б шантажувати Україну, не випускати її з свого кола впливу", - сказав Кривенко.

За його словами, починаючи з 2014 року Україна відмовлялась від російського газу. Вже більше року ми його взагалі не беремо. Але наявність формули "бери або плати" казала, що Україна муситиме платити навіть не отримуючи газ. Основні претензії "Газпрому" на суму $50 млрд були саме виходячи з цієї угоди.