Справа екс-податківців Януковича: з чотирьох нардепів можуть зняти недоторканність

Військова прокуратура може клопотати про зняття недоторканості з 4 діючих депутатів, які сприяли розкраданню 97 млрд гривень злочинним угрупованням екс-президента Януковича

Про це заявив в інтерв'ю РБК-Україна головний військових прокурор Анатолій Матіос.

За словами Анатолія Матіоса, прокуратура з'ясувала, що чотири діючих нардепа були активними учасниками "схеми Клименка".

"Їхні прізвища та коло інтересів у фіскальній, митній та в окремих сегментах промислової політики усім відомі. У свій час деякі з них очолювали цілі фракції, при чому за будь-якої влади", - зазначив Матіос.

Також він повідомив, що слідство має намір довести причетність вищезгаданих чиновників до незаконних махінацій. Якщо це вийде зробити, то прокуратура відразу подасть клопотання до ВРУ про зняття з них депутатської недоторканості",- підкреслив Матіос.

"Це мрія суспільства та бажання слідства, а ось наскільки це вдасться зробити – подивимося. Все залежить від оперативного везіння, плюс сприяння з боку учасників процесу, свідків, підозрюваних, які в якийсь час все ж припинять мовчати – тоді й почнемо говорити", - підкреслив головний військовий прокурор.