Відома українська компанія розповіла, як помилково потрапила в санкційний список

Один з найбільших українських операторів державних лотерей М.С.Л звернувся до РНБО з вимогою виключити компанію зі санкційного списку і пояснив, чому вони там опинились

Про це сьогодні на прес-конференції в "Інтерфакс-Україна" заявив віце-президент компанії М.С.Л. Євген Власенко.

У компанії вказують, що в структурі її власників є тільки громадяни Кіпру і України, до яких санкції президента не застосовуються. А інформація зі ЗМІ про те, що серед власників компанії є "Альфа-груп", яка належить російському олігархові Михайлу Фрідману, неправдива. Єдині фінансові відносини М.С.Л. і "Альфа-груп" - кредит в "Альфа-банку".

Також, за ініціативою акціонерів М.С.Л., СБУ відкрило кримінальне провадження та провело розслідування щодо встановлення наявності фактів і дій, які могли б стати підставою для застосування до ТОВ "М.С.Л." санкцій. В результаті кримінальне провадження закрито у березні 2017 зв'язку з відсутністю порушень.

"До цих пір не можуть надати жодних доказів нашої провини, але продовжують блокувати нашу роботу, керівництво компанії прийняло рішення звернутися з офіційною заявою в РНБО з вимогою виключити "М.С.Л." зі списку санкцій", - сказав Власенко.

За підрахунками компанії, за останні 3 роки ринок лотерей в Україні, в першу чергу через списку санкцій, впав в 10 разів.

"Падіння ринку призводить в першу чергу до зниження надходжень до державного бюджету. М.С.Л. довгий час була лідером серед компаній-платників податків. Якщо в 2013 році ми перерахували в бюджет України майже 300 млн гривень, то в 2016 році - тільки 21 млн гривень", - повідомила партнер юридичної компанії Jurimex Марина Слободніченко.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра

Нагадаємо, 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній. У цей список потрапив і оператор державних лотерей М.С.Л.