Лотерейна компанія М.С.Л. звернулась до РНБО з вимогою скасувати санкції проти них

Оператор державних лотерей, компанія М.С.Л., звернулась до РНБО з вимогою зняти з неї санкції, в список який вони потрапили випадково

Про це йдеться в сюжеті Еспресо.TV.

Півторатисячний санкційний список Президент Порошенко підписав 15 травня. Туди потрапили юридичні та фізичні особи. Від вертолітних заводів і до соціальних мереж. Переважна більшість - із російським корінням, які несли загрозу національній безпеці.

Однак, у цей же список включили й українського оператора державних лотерей МСЛ. Як кажуть у самій компанії - помилково.

В засобах масової інформації писали, що причиною таких обмежень мовляв є зв’язок лотерейного оператора з російським “Альфа банком”. В МСЛ таку інформації спростували.

МСЛ потрапляє в санкційний список вже втретє. І щоразу вимагає від правоохоронців та судів відновити справедливість. За ініціативою акціонерів компанії, Службою Безпеки України було відкрите кримінальне провадження та проведення розслідування щодо того, чи були взагалі підстави щоб застосувати проти них санкції. У зв`язку з відсутністю порушень, в березні 2017-го справу закрили.

Тим не менш, МСЛ знову з'явилося в списку. А тому, керівництво лотерейного оператора планує звернутися до РНБО. Тиск на компанію чинять за продовження господарської діяльності, попри санкції. Хоча, за словами адвоката МСЛ, діють вони цілком законно.

"До цих пір не можуть надати жодних доказів нашої провини, але продовжують блокувати нашу роботу, керівництво компанії прийняло рішення звернутися з офіційною заявою в РНБО з вимогою виключити "М.С.Л." зі списку санкцій", - заявив віце-президент компанії М.С.Л. Євген Власенко.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра