Після пенсійної реформи кількість платників ЄСВ має зрости на 8 млн, - Рева

Якщо ми проведемо пенсійну реформу і посилимо вимоги до страхового стажу, то отримаємо мільйони союзників у боротьбі з тіньовою економікою

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі телеканалу Еспресо.

"Тому що сьогодні робітник, який працює, скажімо, на будівництві, і його роботодавець, укладають негласний пакт: я тобі плачу 10 тисяч гривень на місяць (на менше зараз ви не знайдете хорошого працівника), але не плачу за тебе в Пенсійний фонд, у тебе ж 15 років стажу є, тобі пенсію дасть держава", - сказав міністр. 

"Коли ми переглядаємо ці умови, то, погодьтеся, що такий робітник обов’язково скаже цьому роботодавцю: Іван Іванович, усе це дуже добре, але страховий стаж у мене має йти, тож легалізуй і заплати 704 гривні на місяць за те, що я у тебе працюю", - вважає Рева.

"Більше того, ми створили органи для сприяння цьому процесу. Тому що людина буде знати, куди їй звернутися. І якщо ми разом почнемо виставляти вимоги несумлінним роботодавцям, які фактично обкрадають своїх робітників, ми побачимо, як зросте у нас кількість платників єдиного соціального внеску. Потенціал ми оцінюємо у вісім мільйонів працівників. Тож наскільки зростуть доходи Пенсійного фонду, а відтак і пенсіонерів", - резюмував керівник мінсоцполітики.