НАБУ відреагувало на призупинення слідства щодо Охендовського

На переконання НАБУ, докази, зібрані детективами, є достатніми для повідомлення голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру та скерування обвинувального акту до суду

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"Щодо рішення Керівника САП про зупинення слідства стосовно Голови ЦВК, то як керівник групи прокурорів він не зобов’язаний погоджувати свої рішення з детективами Національного бюро. На переконання НАБУ, докази, зібрані детективами у їхній сукупності є достатніми для повідомлення Голові ЦВК про підозру в її остаточній редакції та подальшого скерування обвинувального акту до суду", - повідомляє НАБУ.

У НАБУ зазначають, що, відповідно до статті 279 КПК України, зробити це може лише Назар Холодницький, оскільки саме він здійснив перше повідомлення про підозру.

Щодо рішення Холодницького передати матеріали справи за підслідністю до ГПУ, детективи НАБУ продовжать роботу над своїми напрацюваннями у складі спільної слідчої групи з департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури та сподіваються, що встановлені ними факти отримають належну правову оцінку.